Rize - Pazar - Zelek - Balıkçı Köyü
Ana Menü
Anasayfa
Haberler
Videolu Haberler
Videolar
Fotoğraf Galerisi
Zelek Hatıraları
Yöresel Yemekler
Z e l e k
Lazca
Bağlantılar
Arama
Ziyaretçi Defteri
Köşe Yazıları
Kitaplık
Köylülerimizi Tanıyalım
Üye Girişi





Kayıp Parola?
Hesabınız yok mu? Kayıt Ol
Kimler Sitede
Şuanda 18 misafir bağlı
Sitedeki Üyeler
Üye Bağlı Değil
Ziyaretçi Sayısı
En Yeni Üyeler





Anasayfa

Hayrettin Oğuz Kardeşime Çalışmalarından Dolayı Bir Takdir. E-posta
Yazar Hayrettin OĞUZ   
Perşembe, 06 Ocak 2011

Image Nihat abi teşekkür ederim. Hayrettin OĞUZ                     

Günümüzde ilmi ve teknoloji gelişmeler çok hızlı bir şekilde ilerlemesine rağmen insanoğlu bir türlü istediği mutluluğu yakalayamamaktadır. Gözlerin aydınlık geleceğe ulaşması, idealist düşüncenin güzel ve doğru yolda gelişmesi için okumuş tuplumu yetiştirme idealinde olmamız gerekir. Çünkü bilmeyen sormaz, sormayan Hiç bir şey öğrenemez. Bilgisiz toplum başkalarına mahkûm olur.  O halde çocuklarımıza okuma alışkanlığını sağ-lamalıyız.  O çocuklar geleceğin büyüğü ve milletin istikbal yıldızlarıdır. Bunu şair  "  Kim der çocuk en küçük şey-dır /  Belki  de  çocuk  en  büyük  şeydir " güzel ifadesiyle   tanımlar.

               Yüce  Allah , Peygamberine  Hira Dağı'nda ilk emri " oku "  olması , bir görevi yüklemenin en önemli kriteri " okumuş olmak "tir demek .  O halde işe " okumakla başlamak ve " okumuş " olmak çok önemlidir.  Aynı şekil-de ilk insan Âdem a. s.  da ilk önce bilgi ile muhatap oldu.             

Çocuklar bizim emanetimizdir. Onların kalbi pırlanta gibi temiz, saftır.  Sunulan  her şeyi almaya hazır dır .Çocukların kendilerine  has dünyaları vardır . O çocuk küçük de olsa ruhu yücedir. Ben şimdi, yaşayamadığım ço-cukluğumu torunum MİNA ' da yaşıyorum. O bize her gelişinde papağan gibi gördüklerini - duyduklarını bir emir- eri edasıyla tekrarlar durur.  

Günümüzde çocuk yetiştirmek mermer üzerine ağaç yetiştirmekten daha zordur. O halde bu zoru başarıp eğitimli bir nesil yetiştirmek istiyorsak; çocuklarımızı küçük yaştan başlayarak hiç olmazsa kitap - dergi okuma alışkanlığını aşılamalıyız.

 Çünkü çocuklara eğitim çağında okuma alışkanlık becerisini kazandırmak mermer ü-zerine, yaşlandıktan sonra ise buz üzerinde yazı yazmaya benzediği gerçeğini hiç bir zaman unutmamalıyız   Okuma alışkanlığı bir kültür meselesi ve toplumsal bir sorundur. Bu okuma alışkanlığı aynı zamanda küçük yaşta etkili dil kullanım becerisi de kazanılır.  Özellikle dini - edebi eserleri okuyarak gelişimlerine katkı sağlar. 

İşte bu tür etkinliklere katkı sağlamamız en büyük hizmeti sağlamış oluruz.                Burada Hayrettin kardeşimin çok önemli bir okuma alışkanlığı faaliyetinin başlamasını sağlama amacı-ile haftada bir küçük çocuklara yönelik masal - hikâye yazı ve bunlara ait çizgi figürleriyle ya da çeşitli konuları içe-ren fıkra karakterli çizim ve yazılarla o küçük dimağlara bir nebzecik bilgi ulaşmasını sağlamak takdire şayan oldu-ğunu özellikle vurgulamak isterim. Sağ ol kardeş.

Yüce Allah hiç şüphesiz bunu karşılıksız bırakmayacaktır. Ko-nuyu uzatmamak için Kur' an Kerim' e gidip bu konunun ehemmiyetini o açıdan değerlendirmek istemiyorum.               

  Hayrettin Kardeşim, Bu çalışmaların mutlaka yarın karşına  "  var " olarak çıkacaktır. Var olmak her-Şey demektir. Hayat ilk defa var olmakla başlar.  Yüce Mevla’m, yar ve yardımcımız olsun İnşallah.  

Nihat KURU 2011                                                           

Yorumlar
Yeni Ekle Ara
+/-
Yorum yaz
Adınız:
E-posta:
 
Başlık:
UBB Kodu:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:angry::0:confused::cheer:B):evil::silly::dry::lol::kiss::D:pinch:
:(:shock::X:side::):P:unsure::woohoo::huh::whistle:;):s
:!::?::idea::arrow:
 
Lütfen resimdeki güvenlik kodunu giriniz.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Önceki   Sonraki >
Advertisement
Pazar Haberleri
Rize - Pazar - Zelek - Balıkçı Köyü Rize - Pazar - Zelek - Balıkçı Köyü - Hayrettin Oğuz Kardeşime Çalışmalarından Dolayı Bir Takdir.
İletişim Adresleri
    
Karadenizin İncisi
Köylerin Birincisi
Zelek Balıkçı Köyü 
MAİL ADRESİ
Bu mail adresi spam botlara karşı korumalıdır, görebilmek için Javascript açık olmalıdır
İLETİŞİM TEL
 0533 - 817 44 53
Hayrettin OĞUZ 
 
Haber Köşesi
 

51